Myrthe Manders en Mari van Berloo onderscheiden als Aktieve HaDeejers

Elk jaar wordt door Stichting Actief Burgerschap een onderscheiding uitgereikt aan een zeer actief persoon in Heeswijk-Dinther de “Aktieve Hadeejer” en aan een zeer actieve jonge persoon de “Jonge Aktieve Hadeejer”. In het bomvolle Cultureel Centrum Servaes werd Mari van Berloo verkozen tot de “Aktieve Hadeejer” 2019 en Myrthe Manders tot “Jonge Aktieve Hadeejer”. Burgemeester Marieke Moorman reikte de onderscheiding uit op 9 januari.

De zeer actieve vrijwilligers Mari van Berloo en Myrthe Manders waren totaal verrast toen door burgemeester Marieke Moorman de namen bekend gemaakt werden voor de onderscheiding.

Myrthe Manders
Myrthe krijgt de onderscheiding voor haar inzet op het gebied van Alzheimer. Deze jonge Hadeejer kreeg in familiekring te maken met oma met Alzheimer en werd daardoor een jonge mantelzorger. Deze ervaringen worden door haar gedeeld in het Alzheimer Café en ze geeft hierover voorlichting aan MBO-leerlingen. Ze treed hiermee op als verbinder van jong en oud via mantelzorg.

Mari van Berloo
Bij Mari van Berloo is ook een hele reeks aan vrijwillige activiteiten op te sommen. Hij is op vele terreinen actief in de gemeenschap van Heeswijk-Dinther, onder meer in het vluchtelingenwerk, bij Voetbalvereniging Heeswijk, bij het Willibrordcentrum, bij lichtpunt, hij zorgt dat het kerkkoor ouderen blijft voortbestaan, hij organiseert darten voor de jeugd, is organisator van jeugdbiljart en helpt bij het NK en WK biljarten.
Vanzelf doen beide vrijwilligers dat werk samen met velen anderen maar het zijn voorbeelden en ambassadeurs die zich inzetten voor de gemeenschap.

(DTV-OSS maakte een filmpje dat je hier kunt bekijken.)

Volg ons ook op Facebook, Instagram en Twitter:
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.